Pagina's

06 mei, 2014

İçin

Şarkıları yeniden dinledim

Çok şarkı dinledim gidenin ardından. Her giden ardından bir şarkı bırakacağını bilseydim, sözlerini ezberlemezdim. Çok giden oldu, çok giderken kalanlar oldu. Kalırken gidenler oldu. Giderken kendilerini alıp gindenler oldu ama kalırken kalmalarına hiç bir neden yoktu. Gidenler hep hatırlandı. Hatırlamasına neden olan hep gidişler oldu..

İnsanların bir tek yüzü olduğuna inanırım. Ben seni tanıdığımda bir tek yüzün, bir beden, bir tek kalbin olduğuna inandım. Gökyüzüne baktığında gözlerinin mavi oluşuna. Bakışının bir tek anlamı olduğuna. Konuşurken bir tek kalbinle konuştuğuna çok inandım, inanıyorum. Her bir sözün veya bir papatyanın yaprağı kadar değerli olacağını sandım, çünkü ben insanları hiç değişmeyen varlıklar sandım. Ben öyle öğrendim.
Şunu demek istiyorum ki, insanlar değişir. Değişmeseydi keşke kimse. Kimse keşke, keşke olmasaydı. En yakın arkadaşım, en yakınım olsa. En sevdiğim hep sevdiğim kalsa. Arkadaşlıklar değişir, insanlar kaybolur. Sevmiyorum galiba değişen insanları. Çok arkadaş var, biri bile sadık olmayan. Çok insan var, biri bile doğru olmayan. İnsanlar beni değişirken çok yoruyor. Değişmeyi seven çok insanlar var. Bir ben miyim olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan? Yoksa bir tek senmisin değişirken benide değiştiren, giderken beni şarkı sözlerini ezberleten?

Seni bana hatırlatan şarkılar var. Unuttuğumu sanıp yeniden hatırlatan. Seni hatırlamak seni seviyorum anlamına gelmiyor. Seni sevdiğime nereden çıkardın? Seni hatırlamak seni sadece hatırlamaktır. Seni hatırlamak galiba bazen bir mutluluk.
Seni hatırlıyorum. Belkide beni aramalısın. Uzun lafın kısası, aramalısın beni. Bir sesini duymalıyım. Onca hatırlıyorum seni, cevapsız bıraktığın aramalara hiç mi hatrım kalmadı? Sesimi duymayacak kadar değişmedin değil mi? Benim sesim galiba sadece senin için. Ararsan açmam. Açarsamda konuşmam. Değiştin diye korkarım. Ama yinede ara, sen ararken konuşacak kadar değişmedim. Ben seni yine dinlerim...

Dinlerken seni özledim. Bekleyişini. Arayışını. Adımı söylemeni. Yanımda yürümeni. Tebessüm etmeni. İyi geceler dilemeni. Gece olunca iyi gecelerini özledim. Sabah olunca, uyanmadan günaydınlarını galiba. Herşeyini özledim de bir beni hayal kırıklığına uğrattıklarını özlemedim. Bazen bir papatyanın kaç yaprağı olabilir ki acaba diye düşünüyorum veya bir insanın kaç yüzü olabilir? Senin kaç kalbin var beni sevmen için? Kendime kızıyorum, en çokta duygularıma. Umutlarıma kızıyorum, çok umut vaat ettim diye. Düşüncelerime kızıyorum herzaman doğruyu söylediğim için. İnsanlara kızıyorum hiç söz dinlemedikleri için. Gökyüzüne kızıyorum mavi olmadığı için. Açılmayan papatyalara kızıyorum, bir yazı getiremedikleri için.

Dost yerine koyduğum insanlara kızıyorum, hepsini özel sandığım için.
En çokta şarkılara kızıyorum, sözleri bazen çok anlamlı olduğu için...

Hep için için,
İçimi yedim bitirdim senin için,
Şüheda Özyar


NOT: Zamanın hiç bir suçu yok, insanlar değişir, zaman için.

1 opmerking: